1.MERE COAPTE (I) Vezi aici - Superfruct antioxidant
5 mereMerele de soi ionatan ori golden, dupa ce se spala se pun in tava de la cuptor. Tava se pune in cuptor la foc mijlociu si se lasa aprox. 20-30 min.
Sunt indicate pentru cei ce nu le plac fructele crude.
2. MERE COAPTE (II)
5 mere, 40 g nuci pisate, 40 g stafide
Se spala merele si se scot cu atentie cotorul. In locul acestuia se pune 3 stafide si nuca pisata. Se pun pe tava si se dau la cuptor la copt aprox. 30min.
3.UN DELICIU CU PERE
8 pere mari, 100g nuci tocate marunt, 2 ling. miere, 250 g orez integral, 100 g fulgi de ovaz, 100 g stafide(sau curmale fara samburi)
Se alege orezul, se spala si se pune la fiert in 1,5 l de apa. In 35 de min fierbe, iar in ultimul min. de fiert , se pun fulgii de ovaz, moment in care apa trebuie sa fie doar cu 1-2 cm deasupra cerealelor.
se amesteca in continuu cand se pun fulgi de ovaz. Se vasul de pe foc , dupa care se paseaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu stafide.
Perele se spala, se taie in doua, pe lungime si li se scot cotoarele ce semintele(coditele se lasa). Apoi se aseaza intr-o tava si in fiecare scobiturta a perelor se pune cate 1 lingurita de nuca tocata. Se da tava la cuptorul incalzit, aprox. 10 min. , doar cat sa se inmoaie perele. Dupa ce se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin, se aseaza perele pe un platou, cu partea cu coditele spre margine. In scobitura in care este nuca se pune cate putina miere.
In mijlocul platoului se pune compozitia din cereale iar la masa fiecare se serveste cu 2-3 linguri din compozitia de cereale si 4 jumatati de pere.
4. CAISE UMPLUTE
8 caise, 8 visini, 25g nuca de cocos, 25 g stafide
Se spala bine caisele si se desfac in doua, scotandu-li-se samburii, iar jumatatile se aseaza pe un platou. Deasemenea si visinelor li se scot samburii si , in locur acestora se pun 1-2 stafide.
Fiecare visina umpluta se tavaleste in cocos ras, cu grija sa nu iasa stafidele dupa care se aseaza pe jumatatile de caise. Fructele aratand foarte frumos garnisate vor fi indragite de copii si pot fi folosite chiar si la mese festive.
5.PIERSICI UMPLUTE
8 piersici mari (proaspete sau din compot), 50 g nuca macinata, 2 linguri miere
Piersicile trebuie alese sa nu fie prea moi, dar bine coapte, se spala si taie in jumatate. Se scot samburii, iar jumatatile obtinute se umplu cu nuca pisata amestecata cu miere, reconstituind astfel piersici intregi. Se pun pe platou servinduse ca desert.
6.PERE UMPLUTE CU FRUCTE USCATE
4 pere, 59 g stafide, 5-6 curmale, 50 g nuca de cocos rasa
Se spala perele dupa care se taie jumatati scotand cu grija cotorul. Coditele raman. Se toaca foarte marunt curmalele si8 se amesteca cu stafidele.
Cu amestecul acesta se umluu perele ce vin puse intr-o tava si se dau la cuptor 10 min. Dupa ce se scot din cuptor se presara nuca de cocos peste ele.
7.SALATE DE FRUCTE
SALATA(I)
-6 piersici, 12 prune, 2 pere, 1 mar, 50 g stafide, 3 felii lamaie, 1 ling. miere
Dupa ce sunt splata fructele, si se indeparteaza samburii sau semintele se taie cubulete, se aseaza intr-un castron de salata si se amesteca cu stafidele si mierea. salata se serveste proaspata.
SALATA(II)
-20 caise, 200 g visine, 4 pere de vara(mai mici), 4 mere de vara si 3 linguri de miere![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyzIU_P-9x2Hd0c0WzfO40DphFbnQk39Oz7UpYxGquh1u6Ee3Rt4FQKuJZ_f2B9cp4DlHvx3dru_CANb8f1-gN4o6Os30pT9g5jRTJWqYY8v3qZr5YfKqaHld1nqY7ATOUuN2Gsj_ZuhYw/s200/caise+salata100612.jpg)
SALATA(III)
1 pepene galben, 50 g fragute sau agrise- 2 piersici, 1 kiwi, 3 ling. miere de salcam
Se spala fructele bine. Se taie piersicile in doua dupa ce li se scot samburi se taie cubulete. Kivi se curata de coaja, se clateste cu apa si se taie in doua pe lungime si apoi felii transversale. Pepenele galben se taie si el in doua se curata de seminte si coaja si se taie cubulete. Fructele pregatite astfel , se amesteca cu mierea si salata de fructe delicioasa este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.