DESERTURI

1.DESERT CU CAPSUNE                     Vezi aici - Superfruct antioxidant
1 cana capsune, 100 g gris, 500 ml lapte de soia, 100 g stafide, 50 g arahide/nuci/alune tocate marunt.
Se pune la fiert laptele de soia intr-o cratita cu coada. cand este aproape sa dea infiert se adauga in ploaie grisul, amestecand mereucu o lingura de lemn. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga stafidele si arahidele tocate marint si se opreste focul. Pe un vas plat se rastoarna compozitia unde sa se poata portiona. Dupa ce se raceste, se serveste cu capsunele presarate deasupra, taiate in jumatate.Pot fi si zmeura, fragute sau dude. Se poate servi si cald, cu sirop de capsune  turnat deasupra fiecarei portii.

2.DESERT CU COACAZE NEGRE
2 cani coacaze negre, 2 banane, 3 ling miere de albina.
Coacazele se spala. Bananele se paseaza, se amesteca cu mierea , iar apoi se incorporeaza si coacazele negre. Fiind foarte nutritiv si sanatos.

3.DESERT CU COACAZE ROSII
2 cani coacaze rosii, 100 g orez integral, 100 g stafide, 25 g nuca de cocos rasa.
Se spala orezul bine ales si se pune la fiert. Trebuie sa fie foarte bine fiert. Dupa ce este gata aprox. 35 min- se scurge si se paseaza impreuna cu stafidele, folosite ca indulcitor natural. In pasta obtinuta se incorporeaza coacazele rosii si nuca de cocos rasa . Se serveste imediat.

4.DESERT CU DUDE
2 cani dude negre, 2 ling miere, 2 banane, 50 g nuca de cocos.
Se spala bine dudele , si se strecoara bine de apa. Apoi se paseaza bine impreuna cu bananele si mierea, iar in crema obtinuta se incorporeaza nuca de cocos. Se serveste imediat dupa preparare.

5.DESERT CU ANANAS
1 cutie compot de ananas(cca600g), 1 pahar orez integral(175g), 3 ling. miere lichida, 1-2 mandarine sau kiwi
Se alege , se spala orezul dupa care se pune la fiert in 1,5 l apa ce clocoteste.In 35 min fiind gata, se paseaza apoi bine.
Dupa ce se raceste putin se amesteca cu zeama compotului de ananas si cu mierea. Se adauga bucatile de ananas in pasta semilichida obtinuta. Se serveste in cupe care se orneaza cu feliute de kiwi sau mandarine.




6.INGHETATA DE CAISE
1/2 kg caise foarte coapte, 2 banane, 2 ling. miere, 3 ling. alune.arahide maruntite, 250 ml lapte de soia.
Se spala bine si se curata de samburi caisele. Se curata bananele de coaja. Caisele, bananele, mierea si laptele de soia se pun in blender si se mixeaza. Compozitia obtinuta se pune in vase de plastic cu capac, in congelator. Se serveste ca inghetata dar se poate servi/folosi si ca crema pastranduse in frigider la rece in acest caz. 












7.INGHETATA DE PEPENE GALBEN
 1 pepene galben de cca 1 kg,,, 2 ling miere, 250 ml lapte de soia, 50 g nuci/alune  maruntite.
 Se paseaza bine pepenele galben foarte bine copt si se amesteca apoi cu mierea, nucile, iar la urma se incorporeaza, treptat, laptele de soia. Compozitia obtinuta se pune in vase de plastic cu capac si se da la congelator.













8.PLACINTA CU VISINE
1kg visine, 100 g gris sau pesmet, 200 ml ulei, 2cani apa, 3/4 kg faina, 1/2 lingurita sare, 300 g stafide, 1 ling. coaja rasa de lamaie.
Visinele se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu stafidele coaja rasa de lamaie si grisul/pesmetul. Din cantitatile recomandate mai sus de faina, sare, ulei si apa se framanta un aluat care se imparte in 4 parti. Pe rand, se intinde cate o foaie de fiecare parte, foarte suptire, de dimensiunea tavi mari de la aragaz, si se presara deasupra 1/4 din amestecul de fructe pregatit. Dupa care se ruleaza si se aseaza in tava pe rand. Obtinem 4 rulouri, fiecare se unge cu putin ulei si se da tava la cuptor fiind gata in cca. 35 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.